Elektrické zubní kartáčky

Elektrický, nebo obyčejný kartáček? Jaké jsou výhody elektrického?

ilustrační obrázek

Elektrické zubní kartáčky jsou v oblasti dentální hygieny stále rozšířenější. I když byly původně vyrobeny pro handicapované, čistí si s nimi zuby stále více z nás. Média nabízí lidem dva základní druhy, které je třeba dobře rozlišovat.

Elektrické zubní kartáčky – rotační

Podstata těchto kartáčků spočívá v jejich rotačním pohybu, kdy se jejich hlavice sama a rychle otáčí. Nabízejí čistící hlavice s malou plochou. Ty umožňují lepší přístup na obtížně dostupné plošky zubů, což je nutno zmínit jako jejich pozitivum.

Při čištění zubů samotných, jim nelze nic vytknout. Rotační pohyby skvěle odstraní zubní povlak, čehož chceme dosáhnout. Horší už je to ale při čištění a masáži dásní. Rychlé otáčení hlavice k nim většinou nebývá příliš šetrné a může docházet k jejich odření, popraskání, zvýšené citlivosti vymizení. Jelikož se pod dásněmi ukrývají největší nánosy zubního plaku, je zapotřebí používání tohoto druhu kartáčku uvážit.

Elektrické zubní kartáčky – sonické

Tento druh zubního kartáčku spočívá v jeho sonickém pohybu. Pro lepší představu ho lze přirovnat k pohybu jemných vibrací.

Nabízí se spousta rozměrů a tvarů čistících hlavic, takže si každý může najít tu, co mu bude nejvíce vyhovovat. Při čištění se hlavice pouze přiloží na zuby a naklání se do všech potřebných směrů a úhlů. Sonické pohyby krásně odstraní povlak ze zubů. Navíc jsou velmi šetrné a citlivé k dásním. Není proto problém vyčistit si povlak i z prostorů pod dásněmi a jemně si je masírovat.

Elektrické kartáčky v péči o dětský chrup

Pokud jde o čištění elektrickými kartáčky u dětí, není to špatná volba. Děti ještě nebývají tolik manuálně zručné, aby si dokonale vyčistily zoubky běžným kartáčkem. Proto není od věci ho prostřídat s elektrickým. Jsou vybaveny písničkami a melodiemi, které děti baví a o to radši je používají. Navíc slouží jako vhodná pomůcka rodičům při občas náročném dočišťování zoubků svých ratolestí.

Elektrické kartáčky jsou dobrou alternativou a změnou při čištění našeho chrupu. Je však dobré je i přes to kombinovat s běžným manuálním kartáčkem a s kartáčky mezizubními.

 

 

Váš DOLI:DENT

Kontakt

Dolident s.r.o.

Ampérova 649
463 12 Liberec
Česká republika

Tel.: +420 733 734 794
E–mail: info@dolident.cz

Office Manager

E–mail: office@dolident.cz

Přijímáme platební karty

Neověřujeme hodnocení našich pacientů, která zvěřejňujeme na webu (§ 5a odst. 5 zákona o ochraně spotřebitele).
 

Ordinační hodiny

Po 7:30 15:00
Út 7:30 15:00
St 7:30 15:00
Čt 7:30 15:00
7:30 15:00

 

Najdete nás na